Rodina Krištanových z Vranova oplakáva mladého Petra z havarovaného lietadla

20.01.2006 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 20. januára (TASR)- Plač, slzy a otázka prečo dominujú v rodine Krištanových vo Vranove nad Topľou, ktorá po havárii vojenského lietadla vo štvrtok večer pri maďarskej obci Hejce prišla o jedného z dvojičiek, 27-ročného vojaka Petra.

" Ešte predvčerom som s ním rozprával, mal som preňho prísť do Trebišova, kam ich z košického letiska mali spoločne dopraviť. Včera už netelefonoval, iba od kamarátov som sa neskôr dozvedel, že lietadlo havarovalo, " uviedol dnes pre TASR brat pravdepodobne už zosnulého Petra Pavol. Dodal, že o tragédii ich stručne informoval nadriadený brata, ktorého doma márne čakajú. Ostatné informácie čerpajú z médií.
Podľa Pavla bol brat na základe predĺženého pobytu v Kosove vyše roka. Doma ho oplakáva mama, staršia sestra a ostatní príbuzní, ktorí sa so šíriacimi zvesťami o nešťastnej tragédii nevedia zmieriť. Viac než ťažké je pre nich pochopiť, prečo lietadlo, ktoré viezlo z uvedenej misie batožinu na košickom letisku pristálo bez problémov a " živý náklad", ktorý mal pristáť iba pár minút po ňom, našiel smrť v lesnatom maďarskom poraste.
 

Vyberte región